en dag där man verkligen inte känner att man passar in...

Jag tror att de flesta hört vad som hänt på Plusgymnasiet (där jag går) idag. Tydligen så var många medvetna om att det här skulle hända, men jag hade (som vanligt) ingen aning om någonting, då jag lyckligtvis inte är inblandad i sånt där trams folk på skolan håller på med. 
 
Alltså. Haha. Vad ska jag börja? Jag kommer till skolan ALLDELES för tidigt och möts av lärare som pratar hetsigt i telefon och två poliser. Jahaja. Trodde att dom hade hittat knark typ haha, hade ganska fel. 

Kommer sedan ner till den öppna ytan i skolan och där strömmar alla mot utgångarna där det dykt upp ännu fler poliser i piketbussar och elever står spänt och spanar. Fick då reda på att det skulle komma 600 pers och slåss. Jag och mina kompisar står där ute och efter ett tag kommer rektorn om jag inte missminner mig och säger att vi borde gå in. Efter det var vi inlåsta på skolan i 2 h. Och vissa var det ännu längre.
Våra lärare menade på att de inte skulle hända något då det var så mycket poliser men med facit i hand så stämde inte det någonstans.
Vi satt i alla fall och följde dramat från fönstrerna, där inget tycktes hända förutom att det cirkulerade sjukt mycket folk kring skolan och att de blev bara fler och fler. Vissa vågade sig fram till våra fönster och frågade typ om de fick komma in? Och BAM så springer typ 400 pers från alla håll mot våran stackars lilla entré med typ 5 lärare och en dialogpolis. 
Jag vet inte riktigt vad deras mål med den handlingen var men våra lärare blev rejält panikslagna och samlade alla elever i en stor sal och låste dörren. 
Amen då blir det självklart bråk INNE i skolan mellan eleverna. Samtidigt som man hör hur utomstående börjar banka på fönstrerna. Sjukt jobbig situation att vara inlåst i måste jag säga. 
 
Vi går till övervåningen och bevittnar när kanske 70 pers trycker in varandra i "rökbåset"  och står och filmar, skrattar och hoppar på våra bänkar som till slut går sönder totalt. De drar sig senare där ifrån och vi känner att vi helst vill hem nu och ber åter igen om att få komma ut utan att lyckas. 

TILLSLUT smusslar en av mina lärare ut oss genom en liten bakdörr som jag inte visste existera och sedan tog vi oss snabbt bort mot centralen (efter att ha skrattat åt det faktum att en fucking polishelikopter tvingats komma till plats) för att åka hem. 

Kommer hem och ser att en flicka blivit misshandlad medan det filmats, och ännu fler har tydligen blivit det. Att vår lilla gata stängts av och att de hoppat på bilarna, slängt flaskor mot både allmänhet och poliser. De hade sedan dragit sig mot nordstan och mcdonalds hade tvingats stänga. 

Och allt det här startade p.g.a att en tjej hängt ut hur mycket tjejer som helst som "orrar" på instagram. Hon skulle tydligen, ensam, misshandlas av 600 st. Och hon befann sig inte ens i skolan idag. 
Så de var alltså oskyldiga människor som blev misshandlade. Det är helt jävla sjukt. 

Jag hann alltså ifrån skolan innan det blev riktigt våldsamt men det bör tilläggas att det låg trasiga grejer och hår (vi hoppas på löshår haha) på vägarna redan när vi gick. Jag tycker så fruktansvärt synd om mina stackars lärare som tvingades stå vid entrén helt maktlösa hela dagen. Jag har inte mycket gott att säga om plusgymnasiet, men att skolan nu hängs ut som en "luffarskola" i hela Göteborg tycker jag varken är rättvist mot våra lärare eller oss elever som inte alls är inblandade. 
Det är EN tjej som anses som ansvarig för kontot. Sen var det alltså slutligen 500 pers som åkte LÅNGA vägar (hörde att några kom från landvetter) och skolkade för att slå ner en ensam tjej.
 
Sååå. Vilka är det egentligen som är luffare?
 
Bilder från aftonbladet.se. Vet inte om jag orkar lägga in mina hehe.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback