NU RÄCKER DET

Att ge sig in i en diskussion som man själv kritiserar för dess rena befintlighet är väl att kasta bensin på elden och att faktiskt motgå sina egna principer men jag kan faktiskt inte vara tyst längre. Jag blir så fruktansvärt provocerad och frustrerad av alla RÄDDA och KORKADE människor på facebook som väljer att missuppfatta allt för att ha något att egga upp sig över. Jag skriver väljer, för det är faktiskt det man gör om man brusar upp och börjar argumentera om saker man inte ens läst ren fakta om. 

Jag pratar självklart om den bisarra "pepparkaks"-frågan och den patetiska diskussionen kring "svarta dockan-scenen" som klippts bort av Disney

Ang. pepparkaksfrågan så skulle jag vilja be er som känner er kränkta för att era kära tradititioner tydligen försvinner med ett icke fulländat lucia-tåg, att faktsikt LÄSA artikeln som startade den här diskussionen. 
Läs här.  http://na.se/nyheter/laxa/1.1909703-pepparkaksgubbar-forbjuds-i-luciataget

Blev det lite klarare nu kanske? Är det faktiskt bara EN skola som har tabbat sig och inte Sveriges regering som bannlyst pepparkaksgubbar? Bra. NU kan vi börja diskutera. Själv tycker jag inte att det finns så mycket mer att säga än att det får stå för den skolan. 

När jag gick i fyran fick inte vår klass ha Halloweendisco. Jag lever i ett jäkligt kristet samhälle, där invånarna går i taket när en kvinnlig präst intar kyrkan (Jepp!) och många elever i min klass var kristna. Så, vi fick inte ha något Halloweendisco då de kristna föräldrarna ansåg det som kränkande eller dyl. 
Det var på MIN skola. Sveriges regering gick inte in och bannlyste Halloweendiscon runt om i landet, utan MIN skola tog det beslutet på egna grunder. 
Beslutet om att ta bort pepparkaksgubbarna gjordes av en enskild lärare då lärare och elever kommit överens om vilka låtar som skulle sjungas och där ingick ingen pepparkakssång, och även utifrån den diskussion om vilket uppdrag skolan faktiskt har angående traditionsbundna högtider. 

Det är det här man måste förstå, att det är inte en "skrämd" handling att anpassa sig, det är bara de fantastiska konsekvenserna av att leva i ett välfärdssamhälle. Här ska alla trivas. Kristna, hinduer, atheister, muslimer, buddhister osv. Så när en skola t.ex. väljer att ta bort skolavslutningsfirandet i en kristen kyrka (och helt ärligt, jag har gått på 4 olika grundskolor och inte en enda av dessa firade skolavslutningen i en kyrka, så egentligen undrar jag hur många som gör det och vem anser det som "svenskt" egentligen?), då det inte är befogat att göra detta när kanske hälften av barnen inte kan följa med p.g.a sin tro. Precis som att det inte är befogat att ha ett halloweendisco när de kristna barnen inte kan följa med p.g.a sin tro.
SLUTDISKUTERAT.
 
Hit ner är det väl ingen som orkat ta sig men jag fortsätter ändå. "Vi som vill ha kvar den svarta dockan" vilket patetiskt forum att samla ett gäng opålästa idioter. Återigen. Ta till er fakta innan ni riskerar att uppträda så korkat ni redan gjort. http://www.svt.se/kultur/film/disney-censurerar-i-kalle-ankas-jul

Varsågod, jag hoppas att jag med den länken besparade er onödig energi och pinsamma handlingar. Den svarta och den blonda dockan tas bort då de är nidbilder av gamla stereotyper samt en sekvens av en jude tas bort på samma grunder. Men hallå? Ska inte ni sexister skapa en grupp som heter "Vi som vill ha kvar den blonda dockan" så att er "traditionenliga rätt" att föra vidare stereotypen om hur den typiska flickan är också uppfylls? För det är ju tydligen det viktigaste med vår jul nu vad jag förstått det som. Just dessa två sekvenser disney valt att klippa bort. 
För mig är det en självklar modernisering, mörkhyade ska vara våra jämlikar så varför ska de vita förbehålla sig rätten att fortsätta använda nidbilder av dem? På trettiotalet, när filmen gjordes, såg inte samhället ut som det gör idag. För att fräscha upp erat minne så började förintelsen 9 år senare, så det är med all rätt att dessa karikatyrer plockas bort. Det har INGENTING med tradition att göra. INGENTING med Sveriges invandrarpolitik att göra. I n g e n t i n g. Det handlar bara om att med små steg bekämpa segregationen som fortfarande finns och är stor. 
Att folk offentligt går emot detta är skrämmande och visar bara på hur oupplysta folk faktiskt är.
 
Vi vill väl att mannen och kvinnan ska vara jämställda? Att den vite och den svarte är varandras jämlikar? Att muslimen och den kristne är jämbördiga?

Det var i alla fall åt det hållet jag lärde mig att sträva. Sen kom facebook. 

Om jag får se en mening till om "vart fan är Sverige påväg egentligen" så blir jag galen. ÅT RÄTT JÄVLA HÅLL DIN KORKADE JÄVLA SNORUNGE.

Håller 100% med!!

Svar: Bra, då är vi två! Haha :)
michellelundin.blogg.se

2012-12-16 kl 21:07:34

Du är så fantastisk <3

Svar: Puss! <3
michellelundin.blogg.se

2012-12-16 kl 21:36:13

aso först när jag hörde om detta blev reagerade jag precis som "idioterna", men när man läst artiklar osv är det ju ganska självklart att vi faktiskt är påväg åt rätt håll. bra skrivet michelle!!

Svar: Jamen eller hur! Det är lätt att missuppfatta allt när man bara följer diskussionerna på facebook, men när man väl läst artiklarna så tycker jag att man borde kunna dra en vettig slutsats själv. Tack Amanda! :)
michellelundin.blogg.se

2012-12-17 kl 09:30:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback