2013 vad väntar mig?

 

Varning för tråkigt inlägg

Jag har sån kolossal ångest inför vad jag ska göra efter gymnasiet. Jag har hittat en högskoleutbildning jag SKA komma in på även fast man måste ha nästan 20 i meritvärde för att göra det. Jag längtar så mycket tills jag får reda på att jag är antagen. För det ska jag verkligen bli. Men denna utbildningen kommer sätta mig på kartan i näringslivet direkt och efteråt så kommer jag ha mycket kontakter med olika företag och antagligen ett jobb jag gillar. När utbildningen är klar är det med andra ord dags att börja göra iordning sin nya vardag som en inkomsttagande vuxen. Alltså finns det inget läge för någon jorden runt resa vid denna tidpunkt.
 
Så det är nu eller aldrig i mitt huvud. 
 
Och jag vill egentligen inget hellre än att våga fullfölja mina planer på att studera på Santa barbara college. Tro mig jag vill verkligen med hela mitt hjärta. Men på senaste tiden har jag lagt det där på hyllan p.g.a egentligen bara en enda avgörande anledning:
Lånen.
Jag vill inte ha ett lån på nästan 160 tusen kronor vid 20 års ålder. Jag vill VERKLIGEN inte det.
Det känns korkat, slösaktigt och onödigt.  
Men ändå så jävla värt det. Jag har läst typ 50 bloggar som skrivs av svenskar som är där just nu, alla har  olika levnadssätt och är där på olika villkor men alla är gemensamma på en fråga: Om du funderat på att göra det, GÖR DET. 
Har inte läst en enda blogg där det står "Hej bloggen idag satt jag och hade ångest över alla lån som jag kommer ha när jag kommer hem" utan verkligen alla bloggar är lika euforiska. ALLA. 
 
Men ändå. Hundrasextiotusen kronor. 1 år utan min mamma. Det är liksom saker man inte bara kan bortse från. 
 
Men jag vill ju så gärna. Och det är verkligen hög tid att bestämma sig nu och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Kan någon snälla bara säga åt mig vad jag ska göra? 
 
 

Hejhej. Hur går det för dig med dina planer om SBCC? :) Jag tror definitivt att det är värt studielån, annars ångrar man nog sig senare i livet.. sitter och letar om det är fler än jag som funderat på det, och då hittade jag din blogg haha.

Svar: Hej Moa! Mina planer har faktiskt återupptagits, men förändrats lite. Från början ville jag gå ett år på SBCC men har nu bestämt mig för att satsa på ett halvår på SMC istället. Vad glad jag blir för lite pepp, i ett sånt här stort beslut så vill man höra så många åsikter som bara går. Och vad kul att du också funderat på det! SBCC ska ju vara en jättebra skola och framförallt jättefin! Anledningen till att jag har bestämt mig för SMC istället är för att jag kommer vara där så kort tid och då vill jag hinna uppleva "LA-livet" till sitt yttersta. Men om jag skulle stannat där längre skulle jag definitivt valt SBCC. När hade du tänkt åka? :)
michellelundin.blogg.se

2013-01-05 kl 16:07:11

Kul att du åker överhuvudtaget, vart det än är :) För mig blir det ett år på sbcc och då börjar jag hösten 2013. Men smc är förmodligen lika bra och du ska gå på magkänslan ;) jag kommer också åka till LA, kanske inte lika många gånger.. Men några iallafall.
Visste inte riktigt om jag kunde svara på ditt svar, så det fick bli en ny kommentar haha. Lycka till med allt och hoppas du får det kanon :D
Har du ansökt redan? Eller när tänker du åka?

Svar: Ja men jag tror det blir bra!Tanken är att jag och min kompis ska ansöka till helgen, men det beror på om vi hinner få alla papper tills dess osv. Vi tänker också åka till hösten -13. Men nu har jag ju din mail här så jag mailar dig om jag kommer och hälsar på SB någon gång ;)
Ska du åka med någon organisation eller så där eller? :)
michellelundin.blogg.se

2013-01-06 kl 02:12:04

Va roligt :) jaa, absolut gör det så visar jag dig runt haha.
Jag kommer faktiskt använda mig av kilroy. Försökte fylla i ansökan själv men det var ganska svårt och har jag hört att kilroy ska vara bra. Sen vet jag inte hur mycket jag ska ha hjälp med men börjar med ansökan iallafall så den blir ivägskickad. Hur gör ni?

Svar: Haha låter super!Vi funderar på blueberry men ska kolla runt lite mer innan vi bestämmer oss. Jag har inte börjat fylla i ansökan än men har kollat igenom den och försökt förstå mig på men det verkar sjukt svårt!
michellelundin.blogg.se

2013-01-07 kl 23:23:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback