så mycket tankar

Jag hade skrivit ett så jäkla bra inlägg kring böneutrops-diskussionen för någon månad sedan. Valde att inte publicera det av någon anledning och idag hittar jag det inte någonstans. Men sammanfattningsvis är jäkligt irreterad kring alla dessa saliga facebookdiskussioner, vuxna människor gömmer sig bakom skärmen och uttrycker sina kränkande åsikter som om det vore på liv och död. 
 
Jag tycker bara att, om en moské i Fittja börjar med böneutrop en morgon i veckan, är väl det bara en otroligt bra grej för steget till ett mångkulturellt samhälle? Om jag hade flyttat till ett annat land hade jag blivit väldigt tacksam för en sådan gest, och tycker att hela världen ska sträva efter såna framsteg. 

Om folk ska komma och snacka rasistisk invandrarpolitik så hänvisar jag dessa till filmen Hotel Rwanda. Där förstår man hur viktigt det är att vi rika länder i väst slutar ignorera det faktum att katastrofer och krig pågår. Vi MÅSTE hjälpas åt, lämna plats åt de behövande för att den här världen ska fungera. Jag förespråkar ingen som helst särbehandling av varken de ena eller de andra men att klaga över att det KANSKE kommer bli böneutrop i Fittja är så jäkla onödigt. Vi ska vara glada över att vi bor i ett sånt framgånsrikt och mordeniserat land som Sverige, där saker som dessa faktiskt är möjliga. Att jämföra den möjligheten med den obefintliga möjligheten att öppna en kyrka i Irak är bara löjlig. Finns det för det första något behov för en kyrka där? Nej. Och är Irak som ligger i krig ett lika utvecklat land som Sverige? Nej. Därför är den frågeställningen helt orelevant. Smygrasister borde rannsaka sig själva, sina s.k "realistiska" ciat och istället försöka se saker ur ett annat perspektiv.
 
Om Sverige skulle hamna i krig tror jag nog att vi skulle varit tacksamma om ett annat land tagit oss under sina vingar och hjälpt oss till en ny vardag. Om de dessutom skulle försöka öka hemkänslan ännu mer med att ge plats åt våra seder och normer, skulle jag beundrat detta land för dess omsorg. Jag är av den anledningen väldigt stolt över att Sverige kan erbjuda en sådan sak, och tycker med andra ord att det är helt absurt att folk finner det negativt. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback