tur på ett oturligt sätt

 
Alltså jag har haft sån tur på ett sånt oturligt sätt. Sen jag gick i åttan har jag skickat ut mitt CV till olika arbetsgivare kontinuerligt. Aldrig fått svar. Och i år hade jag bestämt mig för att jag skulle ha ett bättre och roligare sommarjobb än vad jag hade förra året. Det bästa hade varit om jag lyckats fixa det helt själv. Så jag sökte. Har skrivit typ 400 olika personliga brev känns det som. Sökt sökt sökt. Och helt plötsligt en dag ramlar det in en inbjudan till intervju på Liseberg. Och dagen efter till mcdonalds i Stenungsund. 
 
Alltså gissa vad. Jag fick båda jobben. Och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag helst skulle velat ta tjänsten på liseberg. Men mcdonalds passar min situation bättre. Förstår ni hur hemskt det samtalet från Liseberg var eller? "Hej Michelle det här var Fredrik från Liseberg, hur är det med dig?" DET ÄR SKIT VARFÖR RINGER DU OCH LÅTER POSITIV "Jag sitter här och lägger upp schemat inför sommaren och vi har bestämt oss för att erbjuda dig en tjänst om du fortfarande är intresserad?" 
Buhuhuhuhuuuu. 6000 sökande hade dom i år. 6000. Av dom 6000 lyckades både jag, Viktor och Nisse bli tre av de 350 som anställdes. SÅ TACKAR JAG NEJ. 
 
Åh. Förstå mig rätt alltså. Jag är hur glad och tacksam som helst för jobbet på mcdonalds och ser verkligen fram emot att få jobba där. Men att först och främst behöva tacka nej till ett jobb var det mest onaturliga jag varit med om. Och att ha lyckats komma så långt i en sådan svår process som på Liseberg gör det bara ännu mer smärtsamt. Hade varit så mycket skönare om dom bara hade hatat mig och inte erbjudit mig något jobb. 
 
Aja. Ville bara lätta på hjärtat lite granna. Mcdonalds verkar för övrigt vara en fantastisk arbetsplats. Vilken organisation alltså. Jag som älskar företagsamhet blev helt fascinerad av deras historia och hur arbetsplatsen är uppbyggd när jag var där på introduktionskurs i veckan. Visste ni att dom försöker använda sig av bara svenskt nötkött? Men att de använder så mycket kött att det inte finns tillräckligt i Sverige. Det tyckte jag var coolt. Och att dom använder sig av helt obehandlad sallad. Salladen där är alltså finare än den vi käkar hemma. Det trodde inte jag! Men eftersom det är ett sånt gigantiskt företag kan dom ställa helt andra krav eftersom alla vill ha dom som kund. Det gillar jag. Att företag använder sin makt till något positivt. 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback