iv i love u

 
Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är en tööö-örstig torsdag hurra hurra hurraaaaaa. 
 
Isla vista är utan tvekan min favorit med hela santa barbara haha. Om man bortser från vår privata taxichaufför José (<3 <3), habbit och nordstrom. Men IV bjuder på såna knäppa jäkla saker. Att vandra på gatan del playa kan vara något av det sjukaste alltså. Man kan beskriva det som en lååååång, lååååååång bargata där det går EXTREMT mycket folk. Och istället för barer är det hemmafester som står öppna för besökare längs hela vägen. 
 
Well well. Jag känner att det har varit extremt mycket snack om IV här och inte så mycket om något annat haha... Kan i alla fall säga att det är helt löjligt varmt här. Det ska vara det till slutet av oktober. Det är sådär varmt så du helst inte villl röra dig för då exploderar du av överhettning typ. Men åh. Det är underbart. 

En sak dock som börjar gå mig på nerverna en del, är alla jäkla pundare. Ni vet hemma i göteborg så ragglar dom omkring, kanske ommar och stojar med sina andra fyllokompisar men det är oftast inte mycket mer än så. Vi svenskar är ju väldigt privata och värnar mycket om vårt "personliga utrymme". Man hälsar helt enkelt inte på en främling som går förbi, och om man pratar med någon håller man ett passande avstånd. 
Amerikaner däremot pratar med allt och ALLA. Det är fantastiskt underbart på ett sätt och helt otroligt utmattande på ett annat. SPECIELLT när det kommer till de här fördömda pundarna alltså. Dom är ju EN DEL här borta kan man ju säga, men det är väl inte särskilt konstigt med tanke på hur mycket skit det finns här. 

I ALLA FALL. Tack vare att amerikaner i grund och botten pratar med främlingar och står närmare än vad svenskar oftast finner bekvämt pratar även påverkade människor mer med främlingar och står ALLTID för nära. Det är både läskigt, jobbigt och tröttsamt. Man kan inte stå och vänta på bussen i fred, man kan inte sitta på en bänk och göra ingenting, man kan inte stå stilla utanför en affär typ. 

Ett exempel på hur det kan påverka vardagen:
I förrgår gick jag och Embla på bio men vi såg inte ens klart filmen för att en hysteriskt påverkad man kom in när mer än halva hade gått, han gjorde oss jätterädd. Väl där ute satte vi oss på en bänk och då kom nästa tjomme, som hade tre tänder och vätska rinnande ur hans öga. Han tog sig friheten att prata, gå för nära och till och med följa efter oss när vi gick därifrån. DÄREFTER var det som ett jäkla dataspel att ta sig hem, du sprang på knäppis efter knäppis och det hela slutade med att vi blev förföljda av en helt till synes vanlig man. Jätteläskigt. 
 
Michelle out

härliga bilder! :)

Svar: Eller huuuur!! Tack så mycket :)
michellelundin.blogg.se

2014-02-25 kl 19:01:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback