En för din handling och en för din existens din jävla nollaVet inte vart jag ska börja. Om jag ska gå på och måtta verbala slag mot killarna som utförde handlingen de bettade 100 kr om eller om jag ska hyvla idioterna som återfinns i kommentarsfältet i den beskrivne händelsen. 

En tjej tog i helgen på sig en paljettklänning, gick ut med sina tjejkompisar för en kväll ute. Precis som väldigt många andra tjejer samma kväll. Olyckligtvis slutade just hennes kväll i att stå halvnaken på nattklubben för att en besvikelse för samhället (av motsatt kön förstås) antog ett vad om att gå fram och dra upp klänningen. 
Som tjej blir jag inte särskilt förvånad över händelsen (jag blir dock inte mindre förargad för det), under mina fåtaliga år i nattlivet har jag haft så många obehöriga händer på min rumpa att jag inte ens försökt räkna, jag har en gång blivit bakfälld och fått en främmande mans ansikte mellan mina bröst, jag har blivit petad, "smekt" och till och med slagen mellan benen: allt utfört av totala främlingar. 
Att få min klänning uppdragen en kväll skulle därför inte göra mig, eller någon av mina vänner särskilt förvånad tyvärr. Det som däremot förvånar mig är alla reaktioner som uppstår efter denna händelse. Tjejen i fråga utdelade en lavett för hans aktion och en för hans idioti. Enligt mig mycket rimligt. Han kränkte henne på plats. Framför massa människor. För pengar. Om han inte ska sättas i ett rum där det förklaras långsamt och pedagogiskt för honom varför kvinnor inte är leksaker utan faktiskt människor tills dess att han förstått detta så förtjänar han minst två örfilar på plats. Så att han liksom i alla fall kanske kan uppfatta en hint om att han gjort bort sig. 

Det har nu alltså uppstått en diskussion kring om det var befogat eller obefogat av henne att utdela dessa slag. Förstå mig rätt jag ställer mig emot våld av alla slag, men om någon slår mig så slår jag. Tillbaka. 
Om någon hade dragit upp min klänning hade jag inte kastat mig på hans skärp för att dra ner hans byxor, min impuls hade varit att slå honom. Applicerat karma i hans ansikte. Argumentet att hon får skylla sig själv för att hon faktiskt BAR KLÄNNING och att hon därför får räkna med att sånt händer förgiftar kommentarsfälten av samma folk som INTE tycker att han ska skylla sig själv som blev nitad för att han gick fram och drog upp en främmande tjejs klänning? 
Hennes klänning provocerade lika mycket att bli uppdragen som den provocerade att hon skulle bli slagen i magen t.ex. Alltså ingenting. Ett klädesplagg kan inte provocera fram sådana handlingar. Felet sitter i den som UTFÖR sådana handlingars huvud. Just det felet sitter i alldeles för många huvuden utan någon som helst ifrågasättning. Därför är det så bra att sådana här typer av kränkningar faktiskt uppdagas så att vi som inte besitter felet får utrymme att ifrågasätta dem som har det. Det kan nämligen vara lite svårt att finna orden på plats när en främmande mans knytnäve slås mellan mina ben. Eller när du har din paljettklänning uppdragen över huvudet. 

Bra!! Fortsätt!

2014-11-17 kl 19:50:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback