En text om honom


Han är personen som trädde in efter att du övertygat dig själv att du aldrig kommer kunna känna nåt igen. Att du för resten av livet aldrig kommer kunna känna kärlek igen, och att den tanken är ganska behaglig för på det viset finns ingen risk att bli sårad.
Men så kommer han och ändrar på allt det där. Han tänder en ny eld. Du är lite skakigare denna gång, har man precis rest sig upp från fallet vill man inte ramla igen. Och han skrämmer dig. För han gick så snabbt till att bli den som fick dig att le fånigt via sms. Till att bli den enda du ser i ett rum fullt med människor. Till att bli den du smygtittar på under tiden ni kollar på film bara för att hans ansikte alltid är mer intressant än filmen. Han skrämmer dig, för nu är ditt hjärta hans att förstöra. 
Och du beundrar honom för allt det. För att han är så rätt att han kunde göra trasiga du helt hel. För att han samtidigt gör massa misstag som du förlåter, för han förtjänar alla chanser i världen. Han hanterar dig varsamt och behöver samma behandling tillbaka. Och även om du inte vågar så slipper orden ut i mörkret ibland. "Jag tycker så mycket om dig".
Men när armen kring din midja drar dig närmare honom, och han vinklar munnen mot ditt öra och viskar "jag tycker så mycket om dig med" så finns det inget som ångrar ditt ordval. Han har tänt elden. Och oj, va glad du är att det är han som han tänt den.